Materijali u ponudi


Oplemenjena iverica (Egger)

Iverali – (komercijalni naziv za oplemenjenu ivericu, nastao u toku tranzicije na ovim našim prostorima. Oplemenjena iverica je iverica oplemenjena dekor papirima prethodno impregniranim melaminskim smolama. Proces oplemenjivanja obavlja se pod visokim tlakom i temperaturom  i u tom procesu se formira struktura na dekorima a koja se prepoznaje po oznaci ST. Oplemenjena iverica kao materijal vrlo je rasprostranjena i relativno jednostavna za primjenu u područjima izrade namješataja i opremanja i uređenja interijera.

Kuhinjske radne ploče (Egger)

Sastavni dio svake kuhinje jest radna površina ili Kuhinjska radna ploča. Braniteljska zadruga "secretum" nudi široki spektar dekora kuhinjskih radnih ploča, čime se otvaraju bezbrojne dizajnerske mogućnosti za kupce i poduzetnike da realiziraju sve svoje želje i zamisli. U ponudi su ploče proizvedene prema postforming postupku. Kuhinjske radne ploče imaju povećanu otpornost na ogrebotine, udarce, kemikalije i toplinu.

MDF ploče (Egger)

Medijapan (Midimum Densiti Fiber...) ploče su srednje guste vlaknatice, homogene po debljini, proizvedene od usitnjenog drva listača uz minimalan dodatak veziva. Gustoća po cijeloj debljini čini ih pogodnim za obradu glodanjem čime se u znatnoj mjeri koriste kao nadomjestak punom drvetu. Mala poroznost po presjeku koristi se i kod obrade lakiranjem što dodatno povećava primjenu MDFa u izradi namještaja, prije svega za fronte različitih oblika. MDF je također našao široku primjenu kao nosivi materijal kod furniranja i općenito kod oplemenjivanja furnirom, laminatima, folijom i dr.
MDF GFE, proizvod je novije generacije i namijenjen je prvenstveno za proizvode na bazi lakiranja a od klasičnog MDFa razlikuje ga vanjski površinski sloj na koji je već navučena zaštitna „grund folije“ (GFE). Uloga folije je ubrzati i pojednostaviti proces lakiranja te znatno smanjiti utrošak materijala i vrijem e lakiranja smanjenjem broja međufaza obrade lakiranjem.

U ponudi imamo približno 800 nijansi boja u kojoj se može lakirati MDF.

Ima 3 kategorije proizvoda:
MDF sirovi,
MDF GFE
MDF poleđine za namještaj .

Iverice

Neoplemenjena iverica je proizvod na bazi drva izrađen posebnom tehnikom kontinuiranog prešanja drvnog iverja pod visokim tlakom i temperaturom uz dodatak ljepila. Drvno iverje se prethodno dobiva iveranjem drva a nakon čega se suši u posebnim postupcima i suši i sortira kao predradnja za prešanje.
Neoplemenjena iverica se radi u većoj paleti debljina a debljina se definira debljinom tepiha iverja prije prešanja. Neoplemenjena iverica je bazni ili osnovni proizvod za sve daljnje proizvode u procesu oplemenjivanja, opl. iverica, radne ploče i dr.

Rubne trake (Hranipex, Egger)

Rubne trake su proizvod kojeg odlikuju dvije komponente, estetska i upotrebna. Upotrebljavamo ih za zatvaranje rubova elemenata na mjestima prereza kako bi zaštitili elemente od oštećenja udarcima ali i estetski da se ne vidi gola iverica. U ponudi su dvije osnovne kategorije traka, melaminske i ABS trake. Izrađuju se u različitim debljinama i širinama prilagođenim debljini ploča koje treba oblagati. U ponudi ABS traka ima debljinu 0,5 mm, 0,8 mm, 1 mm 1,3 mm (trodimenzionali ABS) i 2 mm.

Stolarska građa

U opremanju i uređenju interijera postoje kupci koji zahtijevaju i traže nešto više od onog što pružaju pločasti materijali. Tu se prije svega misli na masivno drvo kao materijal sa kojim izrađujemo stolove, škure, vrata te ostale proizvode od prirodnog drveta, a koje je u pojedinim situacijama nezamjenjiv u stvaranju topline, ugode i povezanosti s prirodom. Za početak našu ponudu smo bazirali na domaćim vrstama drveta; jela, smreka, ariš, bukva, jasen, javor, trešnja, orah i hrast.

 

Okovi

Dekori

Usluge

Copyright © www.bz-secretum.hr 2013. Sva prava pridržana.